پارک تخت پادشاه بادرود
پارک تخت پادشاه یک پارک قدیمی و دیدنی در شهر زیبای بادرود استان اصفهان می باشد .
آدرس : اصفهان – بادرود میدان معلم، خیابان مصطفی خمینی
روستای فمی
روستای فمی در کناره کویر مرکزی ایران ودر شمال شرق شهرستان نطنز و امام زاده آقا علی عباس و بادرود واقع شده است در فرهنگ جغرافیایی ایران روستای فمی با حدود 270 نفر سکنه ثبت شده است فم در زبان فارسی به معنای دهان است مسعود سعد سلمان شاعر ایرانی در شعری می گوید پسته و فندق زمهر وکین تو آگه شده اند
این فم ز تو شاد بست فم اما در اعتقاد مردم روستا فم به معنی فهم و کمال بکار گرفته می شود که این مردم سخت کوش کویری به آن شهره بوده اند قدیمیترین بنای بجا مانده دراین روستا قلعه این روستا است که مربوط به حدود سیصد سال پیش است و به سه قلعه مجزا وسعت پیدا کرده است قلعه بزرگ،
قلعه صفر علی و قلعه نو که تا چهل سال پیش خانواده هایی در آن ساکن بوده اند و پس از آن قلعه رو به تخریب بوده وسقف اتاقها ریزش پیدا کرده است چنانچه از شواهد و قراین بر می آید در دوره قاجاریه متین السلطنه حاکم این منطقه بوده است ودر امارتی جداگانه از قلعه سکونت داشته است که به بالا خانه معروف بوده و مردم عادی در داخل قلعه بوده اند مردم این روستا به کشاورزی و دامداری مشغول می باشند و محصولات این روستا لبنیات ،سیفی جات،جو وگندم می باشد از طولانی ترین رشته قنات که از کوه کرکس سرچشمه می گیرد برخوردار است.
آقا علی عباس
پس از قبول ولیعهدی اجباری از طرف امام رضا(ع) هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت در نزد مامون خلیفه عباسی ، عده ای متشکل از اصحاب و یاران حضرت از جمله حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد (علیهما السلام) از مدینه به قصد زیارت امام همام عازم طوس شدند که پس از ورود به ایران خبر شهادت مظلومانه امام هشتم توسط مامون و دستور این ملعون و جنایتکار مبنی بر به شهادت رساندن سادات هاشمی ، هر کدام از اصحاب و یاران حضرت به سویی رفته تا از گزند دشمنان از خدا بی خبر و نابکار در امان باشند .
این دو بزرگوار که از داغ مرگ برادر خویش سوگوار بودند، پس از طی نمودن چندین شهر و روستا وارد کاشان شده و سپس به شهر بادرود (باد قدیم) آمدند.حاکم و مردم بادرود که از عاشقان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده و به سلاله آنان عشق می ورزیدند ، قریب به چهل شبانه روز از آن بزرگواران به نحو شایسته پذیرایی و مراقبت کردند.این دو بزرگوار پس از چهل شبانه روز با نیابت انتقام خون به نا حق ریخته امام رضا (ع) به اتفاق اصحاب و یاران ، راه کویر را در پیش گرفتند و به قصد عزیمت به شهر مشهد مقدس حرکت نمودند . هنوز مسافتی از کویر طی نشده بود که در جنگی نا برابر به دست سپاهیان مامون ملعون ، مظلومانه به شهادت رسیدند و پیکر مطهرشان توسط زنان خالد آبادی تشییع و به همت مردان منطقه در همان مکان جنگ تدفین گردید.
شناسنامه
نام: علی عبّاس – محمّد
کنیه: ابا ایّوب – ابا اسحاق
پدر: امام موسی بن جعفر ( علیه السلام)
مادر: امّ ولد
محل تولد: مدینه
زمان هجرت به ایران: سال دویست و دو یا سه هجری
مسیر هجرت: مدینه – کویت – بصره – اهواز – شیراز – کاشان – بادافشان
زمان شهادت: چهاردهم جمادی الاول سال دویست وسه هجری
خانه تاریخی میرزا رضا فاطمی
این بنا که مانند تمام گرمابه های قدیمی ایران دارای تون رختکن و حوضچه های کوچک و متصل به هم است دارای ویژگی معماری خاصی است.
در سال 1356 این حمام تخریب و جزیی از مسیر کوچه قرار گرفت در سال 1379 به پیشنهاد جمعی از دوستداران میراث فرهنگی و به همت شهردار محترم وقت و مجموعه فرهنگی ارشاد اسلامی از زیر خاک شناسایی و بازسازی شد.
پرستشگاه آدینه
پرستشگاه آدینه مربوط به دوران میتراییسم است. حدود 3000 سال پیش این مکان به عنوان معبد دین میتراییسم رواج داشته، پس از آیین زرتشت به آتشکده و بعدها با ورود دین اسلام به ایران به عنوان مسجد آدینه اشتهار یافته است . این مسجد در حال حاضر دارای دو ستون بزرگ خشتی گلی، محرابههای خشتی با تزئینات ساده،حوضچه آجری مربع و دیوارهای ساده گچی است.
در قسمت میانی پرستشگاه آثاری شبیه به حوض آجری با اشکال هندسی نامنظمی به عمق یک متر از سطح بنا وجود دارد. برای دیدن این اثر کهن می توان از مسیر خیابان امام حسین (ع) تا حسینیه پای نخل و روبروی منزل محقق الدوله به سمت کوی آدینه حرکت و از این اثر زیبا دیدن کرد.
منزل محقق الدوله
منزل محقق الدوله در فاصله 100 متری میدان امام حسین (ع) بادرود واقع شده است. این خانه تاریخی از معماری بسیار زیبایی برخوردار است. دارای حیاط و سرسرای تابستانه و زمستانه و حوض بزرگ و باغ متصل به خانه است.
خانههای تاریخی محقق الدوله، رهگشای، مدیر و مدبر الملک که از یادگارهای دوران قاجار و با تلفیق معماری سنتی کویری ساخته شده و اکنون مورد بازدید خیل عظیم گردشگران قرار میگیرد.
کمپ گردشگری متینآباد
کمپ گردشگری متینآباد که به عنوان نخستین اکو کمپ توریستی کویری ایران توسط بخش خصوصی ساخته شده و در آن شتر سواری در کویر، رصد ستارگان و استراحت در چادرهایی که در دل شنهای روان ساخته شدهاند راب رای گردشگران مهیا کرده است .
مسیر دسترسی
برای سفر به بادرود از تهران باید فاصله 280 کیلومتری اتوبان تهران –قم –کاشان را طی کرد تا در فاصله 60 کیلومتر بعد از کاشان به بادرود رسید .
از اصفهان فاصله 130 کیلومتری اتوبان اصفهان –کاشان را باید طی کرد . .از جنوب هم از یزد ميتوان رفت و مسیر نائین –اردستان را كه حدود 300 کیلومتر است در مسیربزرگراه یزد به تهران پشت سر گذاشت تا در حاشیه اتوبان و بزرگراه به شهر بادرود سفر كرد.راه آهن سراسری هم از این شهر میگذرد و بادرود جزو سه راه ریلی مهم کشور تلقی میشود.
درضمن ابيانه تا بادرود فقط 35 كيلومتر فاصله دارد.
بیشتر بخوانید:
شهر بادرود|بادرود شهر ياقوت سرخ|معرفی جاذبه های گردشگری اصفهان